Original Comix - Ismerd meg az OC Magyar képregény-alkotó csapatát Skip to content

Az Original Comix története

Az Original Comix ötlete Barta Szabolcs fejéből pattant ki. Számára egy gyerekkori álom volt, hogy saját képregényeket készítsen, és mindezt egy önálló csapatnév alatt hozhassa létre.

 

2016 év végén a Nekronin 1-el megszületett az Original Comix. A csapat célkitűzése a minél magasabb színvonalú, illetve saját történeten alapuló képregények készítése a képregényrajongók számára.

 

A csapat megalakulása óta Nekronin történetének bemutatásán dolgoznak teljes erőbedobással. Ezen kívül azonban rengeteg ötletük van amit a jövőben illetve a közeljövőben szeretnének megvalósítani.Ezért döntettek úgy, hogy 2020-ban aktívan dolgozni kezdenek más történetek megalkotásán is. Ezen új történeteknek írását valamint rajzolását, színezését is Barta Szabolcs és Ilia Zsolt végzi. Új történetekkel illetve megközelítéssel szeretnék még inkább az olvasók igényeit kielégíteni, valamint még magasabb szintre emelni a magyar képregények színvonalát.

 

Fontos számukra az egyre erősödő magyar képregény kultúra támogatása, ápolása, és ennek a világának a megismertetése minél szélesebb közönséggel.

Original Comix története
Barta Szabolcs - Original Comix

Barta szabolcs

képregényíró, rajzoló

Barta Szabolcs tetováló és képregényrajzoló. Gyerekkorában nagy hatással voltak rá az első, Magyarországon először kézbe vehető szuperhős képregények, mint a Fantom, Pókember, Superman illetve Batman. Ezeknek a képregény újságoknak a hatására kezdett még inkább kibontakozni nála a rajz iránti szeretete és elkötelezettsége. Digitális- és tradicionális technikával is dolgozik, mindig az adott munkához mérten válassza ki az eszközt.

 

Régebbi képregényes munkái megjelentek a Random online képregényes oldalon ahol az alábbi képregényei jelentek meg: Emberiség, Peter Shed, Vacsoravendég. Tusrajzolója volt a K.O.H.O képregénynek, és ő rajzolta meg az első Fekete Holló részt az Epicline magazin számára. Kedvenc témája a fantasy, sci-fi, és nem utolsó sorban a horror. Zenei műfajban pedig a hip-hop, rap, illetve különböző filmzenék, amit szívesen hallgat. Jelenleg a NEKRONIN-on, és a Szuper-Kór mini képregényeken dolgozik.

Ilia Zsolt

képregényíró, színező

Ilia Zsolt grafikus, képregény színező. 14 éves kora óta foglalkozik grafikával. Főként a digitális médiumot használja az alkotáshoz, de mostanában elkezdett kísérletezni a klasszikusabb, analóg technikákkal is. Első képregénye a nagy sikert arató K.O.H.O. volt, ahol már együtt dolgozott Barta Szabolccsal.

Jelenleg szabadúszó grafikusként tevékenykedik és különböző projektben vesz részt. Azonban ezek között a most is futó Nekronin képregény színezése számára a legkedvesebb. Szereti a scifi és horror műfaját. Kedevnc alkotói és írói ezen múfajokban: Philip K. Dick, Stephen King, J.J. Abrams valamint Christopher Nolan munkásságát is követi. Külön kiemelendő hogy nagy Dark Tower és Batman rajongó. A zene területén főként a klasszikus rock és blues világa áll hozzá közel, Led Zepelin, Hendrix, Eric Clapton, Howlin Wolf.

Ilia Zsolt - Original Comix

Támogasd munkánkat

Amennyiben egyet értesz célkitűzéseinkkel, és szeretnél még több képregényt látni Tőlünk akkor támogasd az alkotókat. Hogy ezt miként teheted meg? Vásárolj kiadványaink egyikéből, vagy pénzbeli adománnyal is hozzá járulhatsz munkánkhoz. Így biztosítod, hogy a jövőben még rengeteg, minőségi kiadvánnyal szórakoztathassunk Benneteket. Nagyon szépen köszönjük!