Folytatódjon a Nekronin 1 – Mimikri készítési folyamatának megismerése. Most nézzük meg kicsit közelebbről a poszter készítésének folyamatát.

A poszter vázlata és vonalrajza teljesen analóg technikával (ceruza, művészfilc) készült, amit a következő fázisban digitalizáltunk. Azonban a scannelés után született vonalrajz kissé fakó, életlen. Így szükséges volt egy kis utólagos digitális szín korrekcióra ami helyrehozta a scannelés, és az analóg technikából adódó egyenetlenségeket. Alább láthatjátok a scannelést követő, korrekciómentes képet.

Nerkonin 1 - Igy keszült 04 - poszterAz analóg, scannelt kép

A következő fázis (vonalrajz színkorrekció) nagyon fontos lépés a színezés megkezdése előtt. E nélkül a színezés közben akarva, akaratlanul is a karakter és környezet vonalai is átvennék az felfestett alapszíneket. Ami bizonyos esetekben jól tud kinézni, de azonban az esetek nagy részében egy zavaros, kusza végeredményt okozna. Nekünk a célunk volt pedig a tűéles, tiszta vonalak elérése, amiket élénk színekkel töltöttünk meg. Alább láthatjátok a színkorrekció utáni, színezést közvetlenül megelőző fázist.

Nerkonin 1 - Igy keszült 04 - poszterA színezés előtti végleges vonalrajz

A tűéles vonalrajz elkészülése után már nem is maradt más hátra, mint megtölteni a fehér felületeket színekkel, fényekkel és árnyékokkal. Alább láthattok egy rövid videót arról, hogy hogyan is ment végbe ez a folyamat. A folyamat zárására természetesen már nem a grafikusi tervezőasztalon került sor, hanem a nyomdában! 🙂

Nerkonin 1 - Igy keszült 04 - poszterA végleges, nyomtatásra kész poszter

Tetszett? Oszd meg barátaiddal is! 🙂

Recommended Posts