Alkotók

Az Original Comix csapata

Olvass érdekességeket, általános információkat az OC csapatáról.

Barta Szabolcs

rajzoló

Barta Szabolcs tetováló, képregényrajzoló. Gyerekkorában nagy hatással voltak rá az első, Magyarországon először kézbe vehető szuperhős képregények, mint a Fantom, Pókember, Superman, Batman. Ezeknek a képregény újságoknak a hatására kezdett még inkább kibontakozni nála a rajz iránti szeretete, elkötelezettsége. Digitális- és tradicionális technikával is dolgozik, mindig az adott munkához mérten válassza ki az eszközt. Régebbi képregényes munkái megjelentek a Random online felületű képregényes oldalon (Emberiség, Peter Shed, Vacsoravendég stb.) tusrajzolója volt a K.O.H.O képregénynek, és ő rajzolta meg az első Fekete Holló részt az Epicline magazin számára. Kedvenc témája a fantasy, sci-fi, és nem utolsó sorban a horror, zenei műfajban pedig a hip-hop, rap, illetve különböző filmzenék, amit szívesen hallgat. Jelenleg a NEKRONIN-on, és a Szuper-Kór mini képregényeken dolgozik.

Ilia Zsolt

színező

Ilia Zsolt grafikus, képregény színező. 14 éves kora óta foglalkozik grafikával. Főként a digitális médiumot használja az alkotáshoz, de mostanában elkezdett kísérletezni a klasszikusabb, analóg technikákkal is. Első képregénye a nagy sikert arató K.O.H.O. volt, amit mostani OC-os barátaival Barta Szabolcsal és Nóthof Ferencel együtt karöltve készítettek. Jelenleg szabadúszó grafikusként tevékenykedik és rengeteg különböző projektben vesz részt, de ezek között a most is futó Nekronin képregény színezése számára a legkedvesebb. Szereti a scifi és horror műfaját ezen belül is, Philip K. Dick, Stephen King, J.J. Abrams valamint Christopher Nolan munkásságát. Külön kiemelendő hogy nagy Dark Tower és Batman rajongó. A zene területén főként a klasszikus rock és blues világa áll hozzá közel, Led Zepelin, Hendrix, Eric Clapton, Howlin Wolf.

Varga Bálint Bánk

író

Varga Bálint Bánk író, képregényalkotó. Első novelláját 14 évesen publikálta, majd számos más megjelenése után 2010-ben rátalált a képregények műfajára. Első képregénye a jelenleg is futó A Hegy képregény sorozat előzménye 2012-ben látott napvilágot szerzői kiadásban, majd 2014-ben ArtComix díjat nyert. Bánk jelenleg több képregényes projekten dolgozik párhuzamosan, ezek egyike a Nekronin, ez az őrült tempójú, vérbő képregény, amihez hasonlóan könnyed sítlusban korábban nem volt alkalma alkotni. Bánk imádja a scifi klasszikusokat, kedvence az eredeti Majmok bolygója és John Carpenter The Thing-je, szenvedélye a videojátékok világa, kedvenc zenekara a Mastodon és az írás mellett (és mindenek előtt!) fiának, Ábelnek él.

OC Hírlevél

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!

Érdekes és exkluzív tartalmakhoz juthatsz, valamint az elsők között értesülhetsz új megjelenéseinkről és eseményeinkről.

* kötelező mező
Adatvédelemi nyolatkozat
Feliratkozás megerősítése
Kapcsolat

Ha kérdésed van írj nekünk...

Nem olvasható? Generálj újat. captcha txt